Mistrovství ČR ČSMPS v závodech horských kol 2022

Celkové výsledky

   14. a 15. října již po deváté hostilo naše Odborné učiliště (ubytování, strava) spolu s obcí Sruby (zázemí, tratě) týmy závodníků z různých koutů České republiky na již tradiční  MČR ČSMPS v závodech horských kol. Podzimní počasí připravilo po oba dny pro závodníky zajímavé prostředí. Páteční odpoledne patřilo tradičně časovce jednotlivců, která mimo jiné určuje startovní pořadí pro sobotní okruhový závod. Po celou noc se o sobotní trať staralo deštivé počasí. Ta byla vedena po lesních cestách a pěšinách a byla tedy řádně promáčená, kluzká a blátivá. Všichni závodníci si s ní přesto poradili a dojeli ve zdraví do cíle.  Atraktivitu celé dvoudenní akce podtrhují dobrá atmosféra, bohaté zážitky, nově vzniklá přátelství. Cenné kovy, věcné ceny i dárky pro všechny účastníky těchto závodů jsou již tradicí této sportovní akce.
   Domácí sportovní oddíl SK Integra nezůstal zkrátka. V závodech startovalo  11 domácích závodníků (8 mužů a 3 dívky). Kubíček Jan se v kategorii juniorů v obou závodech umístil na zlaté příčce a tím si vyjel titul mistra ČR ČSMPS. V kategorii žen A nás reprezentovaly závodnice Studýnková Sabina, Bartoníčková Anna a Kočí Hana. Medailovou sbírku doplnila v okruhovém závodě Sabina Studýnková ve kterém si dojela pro bronzovou medaili. V nejpočetnější kategorii muži A náš klub reprezentovali Kraisl Tomáš, Dzhuhan Vasyl, Valný Lukáš, Veverka Viktor, Wasserbauer Petr, Šťastný Dominik a Borovec Miroslav. Výsledky všech našich borců si můžete najít v přiložené výsledkové listině, rozhodně nezklamali.
   Velké poděkování patří všem sponzorům, obci Sruby, dobrovolníkům, Odbornému učilišti Chroustovice a organizátorům za umožnění a zajištění konání těchto závodů. Již nyní se nezbývá než těšit se na příští, jubilejní desátý ročník…

Organizátoři