XXVI. Otevřené  Mistrovství ČR v přespolním běhu

 SK Integra na Mistrovství ČR v přespolním běhu

     Z pověření ČSMPS uspořádal v pátek 4. 10. 2024 SK HANDISPORT Liberec spolu s dalšími partnery XXVI. Otevřené  Mistrovství ČR v přespolním běhu. Akce se uskutečnila jako vždy na krásném biatlonovým stadionu v Jablonci nad Nisou – Břízkách.

     Z SK INTEGRA Chroustovice se mistrovství zúčastnila vcelku početná /sedmičlenná/ výprava. Závodníci běželi nejpočetněji zastoupenou kategorii juniorek; Anna Bartoníčková, Aneta Racková, juniorů; Daniel Prokop, Radek Pácha, Patrik Vojta, Adam Belza a Karel Votápek. Vzhledem k tomu, že před vlastním závodem nebyla dlouhodobější příprava, rozhodně se závodníci ve startovním poli „neztratili“. Největší úspěch zaznamenala Anna Bartoníčková třetím místem na trati dlouhé 2000 metrů a bronzovou medailí v kategorii juniorek. Rozhodně nezklamala na stejné trati i Aneta Racková.

Daleko početnější startovní pole měla kategorie juniorů. V tomto závodě, jehož délka byla 3000 metrů, uspěl nadějný Adam Belza, který doběhl na nevděčném čtvrtém místě. Neztratili se ani ostatní naši závodníci, kteří se umístili v první polovině startovního pole.

     Vystoupení kolektivu běžců SK INTEGRA na letošním MČR lze hodnotit velmi pozitivně jak ze sportovního, tak i společenského hlediska.

FOTOGALERIE – ZDE

                                                                                                  Milan Zlesák