IV. ročník MČR ČSMPS ve futsalu mužů a juniorů 2017

16. – 17. 11. 2017 (Chroustovice/Moravany)

   V líbivém a moderním prostředí sportovní haly v Moravanech změřilo síly tentokrát 6 mužstev včetně reprezentačního výběru. Veškeré služby (ubytování, stravu, dopravu) zajišťoval účastníkům osvědčený a vstřícný partner – Odborné učiliště Chroustovice.
    Vzhledem k  počtu účastníků zvolili pořadatelé nejspravedlivější herní model, tedy systém utkání každého s každým. 16 zápasů, které byly vměstnány do dvou hracích dnů prověřilo jednotlivá mužstva jak po herní, tak hlavně fyzické stránce, která byla mnohdy příčinou drobných zranění (svalová namožení, výrony…), přesto k jednotlivým zápasům nastupovala mužstva s nadšením a touhou vyhrát.
    K vidění byly velice pěkné sportovní výkony a dramatické zápasy, které potvrdili, dynamiku a atraktivnost futsalu a zároveň stoupající herní kvalitu turnaje. O vítězi turnaje se rozhodovalo do posledního utkání, protože šanci odvézt si titul mistra měla před závěrečným utkáním hned dvojice týmů. Mistrem ČR se pro rok 2017 nakonec premiérově stal tým ze severu Čech – Handisport Liberec. Pořadí, výsledky a individuální ocenění jsou součásti přílohy.
    Celý dvoudenní turnaj se obešel bez jakýchkoli excesů v chování účastníků, bohužel tato kontaktní  hra (srážka s protihráčem, fyzická náročnost, únava…) zapříčinila v několika případech drobnější zranění (2xsvalové, 1x podvrtnutí kotníku a nezbytné  puchýře).
    Organizátoři děkují účastníkům za příkladnou reprezentaci svých oddílů, sponzorům za přízeň, díky níž neodjel žádný z účastníků „s prázdnou“ a těší se doufejme na příští – jubilejní 5. ročník.

Mgr. Mrázek Aleš
  (hl. organizátor)

 

Další fotky a videa naleznete na tomto odkazu:
https://www.ulozto.cz/tam/_hgcf4aq6D2nr